Social Icons

twitterfacebooklinkedinFollow Me on Pinterestemail

vineri, februarie 13, 2015

Friday Song (8)

O melodie, 3 variante. „Burbujas de amor” a fost lansată în 1990 de Juan Luis Guerra și face parte de pe albumul „Bachata rosa”. Acest album a adus bachata din zona muzicii populare dominicane în mainstream, aducând, în același timp, și o audiență internațională acestui gen de muzică.

La vremea respectivă, bachata se asculta numai în zonele rurale din Republica Dominicană. Versurile melodiilor de bachata erau considerate prea vulgare pentru publicul larg. După ce a scos albumul „Ojalá que llueva café”, Juan Luis Guerra a început să experimenteze cu acest gen de muzică, inițial împreună cu Sonia Silvestre, rezultatul colaborării fiind single-ul „Como abeja al panal”, care a avut oarece succes în SUA.

Versurile lui Guerra sunt originale și incisive. „Burbujas de amor” este de un erotism fabulos, dar fin - imagistica suprarealistă, metaforică este departe de a fi vulgară. 

Melodia a fost preluată de diverși alți artiști și mixată în diverse forme (inclusiv alte variante de bachata). Mai jos, originalul și două alte variante - salsa & kizomba.



#bachata



#salsa


#kizomba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu